Alla inlägg den 20 maj 2008

Av Kaela - 20 maj 2008 20:31

Tack Frump för kommentaren till "I dina spår" och

 "fulunge"

Ja det är en tragisk berättelse fulunge.

Man blir ledsen av den.

 fulunge"
Glad att du tycker om "I dina spår"!

Kram

Av Kaela - 20 maj 2008 12:24


- Så du vågade dig hit idag också?
- Se så ful hon är! En riktig fulunge!

Orden är inpräntade i pannbenet med svart tusch och hånflin. Flickan i min parallellklass går med nedböjt huvud, hon går aldrig på någon. Mina protester tystas ner av hånskratt och "var inte dum tjejen, var med och ha lite kul vet ja". Jag har inte kul. Jag har fortfarande inte kul när jag ser dem.

Jag ser dig fortfarande ibland, du hette Anna och var söt. Men ingen såg det, de såg bara din tandställning och din nervositet. Jag går här tyst för mig själv, på väg till skolan och ser på dig, lyssnar till dina andetag. Ja, egentligen finns det ju ingen möjlighet till att jag skulle höra dina andetag, kanske är de mina, men det känns som om de omgärdar mig. De ligger och vibrerar, genomsyrar höstluften med nervositet. Det är så kallt Anna och det regnar. Men jag bryr mig inte. Jag ser inte regnet längre, inte heller den väg jag går på. Det enda som uppfyller mina tankar är du. Det är dig jag ser, hör och tänker på. Du går där framför mig, du är filmen som visas på regnridån framför mig. Dina andetag trummar i takt med mina.

Bilder från skolavslutningen flimrar förbi i rasande fart och jag vet att du inte kan höra mina tankar, men jag måste tänka dem för att kunna fokusera. Du är inte som andra. Men du är du. Jag vet det och kanske är det därför jag rakade av håret igår. Mamma blev vansinnig. Hon stod bara och gapade, sedan frågade hon var änglahåret tagit vägen. I skolan tittade dem på mig som om jag var sjuk.  

Jag kommer ihåg skolavslutningen, du var annorlunda den dagen. Det lyste om dig och kanske hade du bestämt dig redan då. Iklädd tomma ögon och en ogenomtränglig mask log du mot dina föräldrars kamera.

Regnridån skingras och jag tänker på den där dagen. En dag som den här. Det regnade då också. Och du hade räknat ner dagarna. Bilderna av dig blir till fragment i vinden som kastar mig över medvetandets kant, men de är för evigt inpräntade i mig. Jag vet inte varför Anna men du fick dem att sluta skratta på det där sättet, dem skrattar annorlunda nu. Det är något vemodigt i det.

Jag ser mig själv i dig. Det kunde lika gärna ha varit jag som gått där, men jag har ingen tandställning och din roll är en ödes nyck, ett slumpmässigt lotteri. Om Fredrik tittat på mig med sitt hånflin hade det kanske varit jag och inte du som blivit fulungen. Men det blev du Anna. De sa att du log när de hittade dig. Och jag tror dem. Såg du änglarna?

Martin drog ut mig på vägen och vi dansade någon dans utan namn. Han har hår till axlarna och en tant tittade på oss med nyfiken blick. Eller kanske var det förbluffning. Jag hade kajal runt ögonen som vanligt och håret låg i översta byrålådan i mammas rum. Det var jag och Martin.  

Anna kommer du ihåg den gången vi sprang på varandra inne på tjejtoaletten? Hur länge hade du hållit på? Det går rykten om att din mamma grät sönder sig när hon såg din kropp. Du var lika trasig som du var inombords. Och jag tror att det var så att du behövde få ur dig trasigheten, det vara bara det att rösten svek dig. Du behövde känslan av liv, för utan det var du så gott som död.

Lånat av Blue Moon på Poeter.se

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=653786

Av Kaela - 20 maj 2008 09:50



natten är ett täcke i sig
som kväver min längtan
när regnet har börjat falla
är mina ögon
fortfarande lika torra
som då när jag bodde
i din avgränsande öken
i vilken jag aldrig lyckades
finna mod att andas
Liza

Av Kaela - 20 maj 2008 08:47


 Regnpoetens dotter










Annika Sandelins
första roman är en  finlandssvensk barndomsskildring
Men i själva verket består Regnpoetens dotter av två parallella berättelser - den ena om en liten tankfull flicka, den andra om en man som tappat fotfästet i tillvaron.
Författaren skriver in dem båda i en existentiell rymd med nästan ödslig atmosfär, där människorna liknar små prickar slutna kring sig själva och där vägen mellan dem är lång.

Flickan heter Linda.
Hon skulle väl ha det ganska tryggt med sin mamma som har ett snällt ansikte och sin pappa som skriver dikter, om det inte var för alla oroande frågor om livet och döden som gör henne yr i huvudet och som de vuxna, upptagna med sitt, inte kan hjälpa henne med.
Mannen heter Anders.
En alkoholist som har svårt att klara av att leva.
Sedan han mist sin familj och sitt lärarjobb och därmed all social status präglas tillvaron av saknad, skam, smuts och ensamhet. Inte ens samhällets utstötta välkomnar honom.
Detta är en bok som jag inte kommer att glömma!

Av Kaela - 20 maj 2008 08:43


Gnistrande knarrande skare hård. Ensam, ensam är nattens rymd över vita vägar. Mig fyller bister törst till vinterrymden. Springer du snart ej för foten upp, djupa jordkalla vatten, värld som ibland mig isat, du starka mörker som min stjärna gömmer? Då skall du hisnande hårt och rent dränka ruttnande lögn som fordom du skonslöst gjorde. Var är du, bittra hav av is och sanning?

Av Kaela - 20 maj 2008 08:37




Science fictionförfattaren Arthur C Clarke avled i mars i år nittio år gammal. Han var inte bara en av världens sf-giganter, utan också vetenskapsman, vilket tydligt märks i hans romaner som framkallar en hisnande det-här-skulle-kunna-hända-känsla.


 

Dagens Nyheter skrev"Sex av Clarkes hårstrån kan komma att skjutas upp i rymden ombord på en planerad privat rymdfarkost kallad "Encounter 1". Tillsammans med en inspelning som säger "Det här är inte Arthur Clarke, det är en klon" hoppades Clarke att nå stjärnorna.- En dag kanske en supercivilisation möter farkosten och jag kommer att existera i en annan tid och på en annan plats, sa han i en intervju för sju år sedan.

Av Kaela - 20 maj 2008 06:29

Just nu är det nog inte svårt att få tandläkartider.

Det tycks till och med florera "sista-minuten-oris" på sina ställen.

Alla väntar med att ta sina trasiga gaddar till pinostolen till dess att åtminstone en av pinorna - den ekonomiska - lättar något genom tandvårdsreformen.

http://www.e24.se/pengar24/dinekonomi/familjeekonomi/artikel_444527.e24

Av Kaela - 20 maj 2008 06:26

Skäller idag gör jag på denna tok till läkare!!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2502975.ab

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Skapa flashcards