Direktlänk till inlägg 25 juni 2008
Nu är det sommar och de flesta soppor vi äter är kall gurksoppa.
Kanske längtar du inte alls efter en i dubbel bemärkelse het soppa så här års.
Men pröva denna någon dystert regnig kväll.
Jag lovar att du genast blir på bättre humör!
HA DETTA HEMMA:
burk hela tomater
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk berbere
2 dl kikärtor
1 dl bulgur
6 dl vatten
2 tsk farinsocker
salt, ev. svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU
Hacka löken och fräs den i olja tillsammans med berbere. Klipp tomaterna i bitar och lägg dem i grytan. I med kikärtor, bulgur, vatten och buljongtärning och låt koka cirka 15 min. Smaka av med farinsocker, salt och eventuellt svartpeppar (det är redan rätt mycket peppar i kryddblandningen).
GOTT TILL SOPPAN ÄR BRYTBRÖD.
Och bara för att det är sommar får du ett bra recept på såna här:
Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet och rör i kesellan, sirapen, saltet och mjölet och arbeta degen smidig.
Låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den ett par minuter. Dela i 24 lika stora bitar, rulla
till bollar och lägg tätt i en långpanna. Jäs under bakduk 30 minuter.
Grädda i 225°C i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla med vatten med en skvätt olja i.
Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|