Direktlänk till inlägg 31 maj 2010
Nu närmar sig midsommar och jordgubbstårtornas tid.
Vi som har både laktos och glutenintoleranta personer i familjen kan ändå tillverka denna delikatess.
TÅRTBOTTEN
3 ägg
1,5 dl socker
1 dl potatismjöl
0,5 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
Vispa ägg och socker pösigt
Rör försiktigt ner alla tora ingredienser
Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna (30*40 cm)
Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter på 250 grader, håll koll på kakan den bränns snabbt.
Lägg upp kakan på ett socktrat bakplåtspapper för att svalna.
Vispa laktosfri vaniljvisp (finns i välsorterade affärer)eller ta laktosfri vispgrädde som du blandar i lite vaniljpulver) riktigt hård, blanda ner mosad banan.
Dela botten i två.
Då blir det en tårta som mättar 8-10 personer.
Är ni många fler så gör en botten till- men gör i övrigt på samma sätt.
Bled ut vanilj smeten på den understa tårtbottnen och lägg på locket.
Hit kan man förbereda dagen innan.
NÄSTA DAG
Vispa grädde och bred uppe på tårtan. Deckorera med färska jordgubbar och kanske också några blåbär om du har - eller några myntablad - allt för att få lite spänning i färgsättningen - men myntabladen smakar också gott till.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|