Direktlänk till inlägg 16 juni 2010
Bilden lånad från http://media.canadia
Vardagsmaten är kanske den viktigaste maten för den äter vi mest av.
Ändå är det den vi ofta också slarvar mest med.
Jag har ofta inte orkat ställa mig vid spisen när jag kommit hem.
Åker ju strax före 7.00 på morgonen och är sällan hemma förrän 18.30-19.00 -ibland senare.
Nu har jag i alla fall tagit mig i kragen och lagat ett gammalt recept ett par gånger.
Fisk är nyttigt så det måste ju finnas på matsedeln minst en gång i veckan.
LÄTTLAGAD FISKGRATÄNG
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
1pkt fryst kolja, 300gr
1 tsk salt
½ msk vetemjöl
1 finhackad gul lök
1dl hackad persilja
2 msk riven pepporrot
4 msk majonäs
2 tsk senap
1 dl mjölk
SÅ HÄR GÖR DU:
Tina fisken så mycket att den går att skära i skivor.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnssäker form.
Salta fisken och lägg den i formen.
Blanda samman den finhackade löken, persiljan, pepparroten, majonäsen,vetemjölet, senapen och mjölken.
Bred detta över fisken.
Tillaga i ugn tills fisken är färdig, ca 25 min.
Servera med grönsallad och kokt potatis.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|