Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010
Fläskfilé kan man ofta hitta till nedsatt pris eller kampanjpris.
Riktigt festligt blir det med fylls fläskfile i ugnen.
Tyvärr har jag ingen bild på den här rätten
DU BEHÖVER HA DETTA HEMMA TILL 4 PERSONER:
1 fläskfilé 6-700 gram
1 förpackning apetina getost
½ burk soltorkade tomater
salt, peppar.
GÖR SÅ HÄR:
Snitta filén nästan rakt igenom och banka ut den, salta och peppra.
Hacka soltorkade tomater, blanda tillsammans med mosad getost, häll i lite av oljan, salta och peppra.
Bred ut röran över fläskfilén, rulla ihop, fäst ihop med tandpetare.
Stek fläskfilén runt om ett par minuter.
Tillaga sedan i ugnen 200 grader cirka 30 minuter.
Låt den gärna stå 10 min under folie innan du skär upp den.
Eftersom ugnen är upptagen är ris ett alternativ.
Har du två ugnar är klyftpotatis ett gott alternativ
Servera med en rödvinssås som du gör så här:
1 finhackad schalottenlök
1 msk smör
2 msk kalvfond
1 dl rött vin
2 dl vatten
1 msk chilisås
salt och peppar
1 tsk timjan
Fräs schalottenlöken i smör.
Tillsätt fond, vin, vatten och chilisås.
Låt såsen koka ihop tills hälften borta, tar cirka 10 minuter.
Krydda med salt, peppar och timjan.
Blanka av med lite smör innan servering .
Vill man vara lat finns ju god rödvinssås på påse också.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|