Direktlänk till inlägg 20 november 2010
Tycker du att maten är alldeles för dyr?
Jag tror vi är ganska många som tycker det.
Men det går faktiskt att dra ner på matkostnaden ganska enkelt.
Här kommer några spartips:
Köp framför allt obearbetad mat, den ska vara så nära ursprunget som möjligt. Välj bort storpack med färdigrätter, även om det är till extrapris, och laga din egen mat från grunden. Det blir nyttigare och billigare i längden.
Något så enkelt som att satsa på att äta rester en dag varje vecka kan också göra stor skillnad för ekonomin och även miljön.
Det är till exempel perfekt att stoppa middagsresterna i matlådan och ta med till jobbet.
Om du inte har rester så vik en ledig dag i månaden till att laga lunch för att ta med till jobbet.
Köp köttfärs i storpack när det är billigt.
Gör fyra lådor med biff, fyra lådor med köttfärssås, chili con carne eller köttfärslima...ännu mera variationer finns om man tittar efter att fixa god mat på köttfärs.
Gör en stek i ugnen medan du lagar köttfärssåsen.
Skinkstek hittar man ofta till extrapris.
Det räcker till flera matlådor.
Gör en hög med pannkakor....osv...osv....du vet bäst vad du gillar...
– Äter du rester (eller hemlagad matlåda) en dag varje vecka kan du minska matutgifterna med ungefär en sjundedel. Det blir mycket på ett år, säger Sara Begner.
Omräknat i kronor och ören blir det över 5 700 kronor på årsbasis. Då har vi räknat med att ett genomsnittshushåll i Sverige gör av med 40 000 kronor per år på mat.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|