Direktlänk till inlägg 23 mars 2011
Detta är inget bantningsrecept - men otroligt gott.
Läste det nånstans på nätet för tre år sedan och har sedan dess bjudit en hel del gäster på det.
Alla har gillat - eller sagt sig gilla i varje fall!
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
2 kycklingfiléer
16 baconskicor
1 burk creme fraiche
4 vitlöksklyftor
4 kryddmått timjan
4 msk chilisås (stark eller medelstark efter egen smak)
DETTA BEHÖVS TILL SÅSEN:
2 msk kycklingfond
6 dl matlagningsgrädde
1 burk creme fraiche
6-8 kryddmått curry
1 nypa vardera av salt och peppar
. Sätt ugnen på 250 grader.
Skär en djup skåra i sidan på filéerna.
Pressa vitlöken och blanda ihop vitlök, timjan, cremefraiche, chilisås och dijonsenapen i en liten bunke.
Klicka sedan i en lagom mängd av röran i skåran och fyll ut hela skåran till kanterna.
Linda filéerna i baconskivorna så att de blir helt täckta.
Lägg sedan filéerna i en ugnssäker form och låt stå i ugn ca 30-40 minuter.
Sås: Häll grädden i en kastrull och låt koka upp
Lägg i curry, salt, peppar och resten av cremefraichen, och låt sjuda på svag värme.
Serveras sedan med kokt ris (gärna basmatiris) och grön krispig sallad och rödlöksskivor.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 | 31 | ||||||
|