Direktlänk till inlägg 22 maj 2011
Förra sommaren hittade jag ett recept på picknickmat som blivit en tradition i huset.
Ingen picknick utan dessa piroger.
DETAA BEHÖVER DU HA HEMMA TILL 6 PIROGER
6 st smördegsplattor
1 purjolök
250 g rökt skinka
150 g ädelost
1 dl creme fraiche
1 dl riven lagrad ost
1 ägg
Salt & svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Medan den blir varm strimlar du purjolöken och steker den mjuk i lite smör.
Strimla så skinkan och blanda den med puirjolöksstrimlet
Smula sedan i ädelost och den rivna osten
Rör i creme fraiche.
Peppra och salta lite försiktigt.
Kavla ut smördegsplattorna lite.
Fördela röran på plattorna.
Pensla på lkanterna med ägg och vik ihop pirogerna.
Pensla så hela den hopvikta pirogen.
Grädda i ugn i ca 15 minuter.
Glöm inte att fixa en fräsch grönsallad i utflyktskorgen.
Dessa piroger är så goda att ibland har de blivit fredagsmysmat i vårt hus .
Och då dyker dessutom alla minnen av sommarens picknick-glädje upp.
Så både gommen och själen får sitt.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|