Direktlänk till inlägg 21 juni 2011
Tyvärr ingen bild
Detta behöver du ha hemma
1 äggvita
salt
vitpeppar
1-2 dl finriven parmesanost
4 kycklingfiléer
Till potatissalladen
1 kg färsk potatis
1/2 dl hackad dill och persilja
2 msk kapris
Till såsen
1 msk vinäger
2 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm svartpeppar
3 msk raps- eller olivolja
1 msk vatten
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 225 grader och grill.
Sätt på och koka potatisen och rör till såsen medan du väntar på ugnen.
Klä en ungsplåt med aluminiumfolie.
Vispa äggvitan och blanda med lite salt och peppar.
Lägg den rivna parmesanosten på en annan tallrik.
Doppa kycklingfiléerna först i äggvita och därefter i parmesanost.
Grilla kycklingen i övre delen av ugnen 6-7 minuter per sida tills den fått färg och är genomstekt.
Medan kycklingen är i ugnen:
Skala, hacka eller skiva löken.
Skiva den varma potatisen och lägg den i en skål, varvad med schalottenlök och kryddgrönt.
Häll över salladssåsen och lyft potatisen så att alla skivor blir fuktade av såsen.
Låt salladen stå ca 1 tim och ta smak.
Strö över kapris och Bjud till bords.
Du blir garanterat uppskattad!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|