Alla inlägg under april 2012

Av Kaela - 28 april 2012 23:04

Just läst en favoritdikt.

Delar den med dig!

 

DE ENSAMMA


Hon ligger på knä för madonnan,
och jag förstår henne väl:
Det finns ingen väg mellan människor,
ingen väg som för till en annan människas själ.

Jag sitter ensam i världens natt
och är väl till döden trött.
Det finns ingen enda att gå till,
ingen enda bland alla de många,
de många tusen jag mött.

Som sammet och silver är himlens valv.
Jag ser mot en stjärnas ljus,
mot en ensam stjärna som brinner
högt över gatornas myller
och människors hus.

Min stjärna flammar hög och sträng
till människor för ingen bro.
Det finns ingen väg för min längtan.
Det finns bara lysande stjärnor
och hög, klar tro.

Stellan Arvidsson

Av Kaela - 28 april 2012 16:08



Har du någon du tänker på och önskar att du kunde skicka något mer än kort eller brev till.

Kanske någon som fyller år.

Då är Presentkuriren en plats som man kan kolla på.



Av Kaela - 28 april 2012 10:03

Hittade ett gammalt recept som jag absolut ska göra i helgen den dag vi blir lite flera vid bordet.

receptet räcker till 4-6 personer.


Tyvärr saknar jag foto även till detta recept.


Fläskfilé med potatisrosor och gorgonzolasås


DETTA BEHÖVER MAN HA HEMMA:

8-900 gfläskfilé
salt och peppar
6 portionerpotatismos
2 äggulor
Sås:
1 liten gul lök, hackad
ca 125 ggorgonzola
75 gsmör
2 tskljus dijonsenap
1 mskgrädde

SÅ HÄR GÖR MAN:

Värm ugnen till 250-275°.

Putsa filén och dela den i sex bitar.

Platta ut dem till biffar.

Krydda med salt och peppar.

Blanda potatismoset med äggulorna.

Blanda lök, smulad ost och smör i en kastrull, hetta upp sakta och rör tills osten smälter.
Smaka av med senap och runda av med grädden.

Såsen ska inte koka, bara bli genomvarm.

Spritsa potatismoset runt kanten på ett ugnsfat.
Gratinera högt i ugnen tills moset får färg.
Stek köttet klart i en panna med matfett.
Lägg upp köttet på fatet och slå såsen över.

 


Av Kaela - 28 april 2012 09:18

Kvällsposten berättar om Helene Petterson 89 år gammalsom  slängdes av Skånetrafikens buss i Beddinge när hennes nyinköpta kort inte fungerade i kortläsaren!!

Trots att hon hade kvitto på köpet!!?

Hur kan en busschaufför överhuvudtaget kasta av en så gammal dam?


Nu lovar Helene Holmqvist, informatör på Skånetrafik att saken ska undersökas!

Hoppas innerligt att det inte stannar vid det!

Utan att Helene Pettersson också får ett rejält skadestånd.

Pengar kan inte ersätta det hon tillfogats - men det kan visa på god vilja!





Av Kaela - 28 april 2012 09:00


     



Att vara en god lyssnare är vänskapens stora hemlighet.


Helena Nadin

Av Kaela - 27 april 2012 20:42

Vet inte vad jag ska tycka om att en kyrka som dessutom är omgärdad av en kyrkogård säljs till en privatperson.

Helt bekvämt känns det faktiskt inte.

Köparen betalade endast en krona för kyrkan skriver Svenska Dagbladet!

En i högsta grad symbolisk summa!

Han tänker renovera den och bo där med sin familj.

Tror inte jag skulle vilja göra det!


Av Kaela - 27 april 2012 18:30

 



Varför inte bjuda familjen eller vännerna på indiskt till helgen.

Här ett recept som ofta kommer till användning hos oss.

Alla som bjudits på det har gillat det! Det är åtminstone vad de har sagt


INDISK BIFFCURRY

Räcker till minst fyra personer


DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:

500-600 gr benfritt nötkött
2 msk margarin
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 gröna paprikor
1 tsk mald kummin
1 tsk malda koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk blandade kryddor av
ingefära, kanel och krademumma
1 tsk salt
1 burk krossade tomater
2-3 dl vatten


SÅ HÄR GÖR DU:

Skiva löken och strimla paprikan.
Bryn köttet och lägg över i grytan.
Fräs löken mjuk, lägg över i grytan tillsammans med
pressade vitlöksklyftor och paprikastrimlor.
Strö på kryddorna och blanda ner de krossade
tomaterna.

Rör om och späd med lite vatten.
Låt alltsamman sjuda på svag värme ca 45 minuter.
Smaka av med ev. mer kryddor.


SERVERA SÅ HÄR:

Med ris.

Gör iordning flera små skålar med kokosflingor, russin, skivade bananer,
grön paprika, ananas och mango chutney


Vill du verkligen äta indiskt rakt igenom så baka deras härliga Nan bröd till grytan.


DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:

500 gram mjöl

1 tsk bakpulver

en halv tesked bikarbonat

1 tsk salt

1 ägg

4 tsk ghi(eller smör)

1,25 dl youghurt

2,5 dl mjölk


SÅ HÄR GÖR DU:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt.

Tillsätt det vispade ägget, smält ghi eller smör,och youghurt.

Häll mjölken lite i taget, så mycket som behövs för att forma en mjuk deg.

Täck degen med en fuktig kökshanduk och låt den stå varmt i två timmar. Knåda ordentligt på  underlag i 2-3 minuter, eller tills degen är slät.

Dela åtta bitar och kavla varje bit till en dryg decimet lång oval

Pensla med vatten och lägg den fuktiga sidan neråt på en smord ugnsplåt. Pensla med smält ghi eller smör och grädda i 8-10 minuter, eller tills de är guldbruna.

Nu har du åtta härliga Nanbröd att bjuda till grytan.


Och för att verkligen njuta av de indiska smakerna så varför inte äta Kulfi - en indisk glass till efterrätt.


DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:

2 1/2 dl Vispgrädde
1 kuvert saffran
1 tsk mald anis
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 tsk rivet citronskal
1 msk citron eller limesaft


GARNERA MED:

russin och rostad mandel
2 msk rostad hel anis


GÖR SÅ HÄR:

Koka upp grädden med saffran och anis för att få ut maximal smak och färg.

Låt grädden svalna och vispa den sedan.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ned citronsaft och skal.

Vänd ihop grädde och äggsmeten.

Fodra fyra skålar med plastfilm och fyll med glass.

Ställ kallt i minst 3 timmar.

Stjälp upp glassen cirka 20 minuter före servering


Garnera medrussin och rostad mandel 2 msk rostad hel anis



Publicerat i: Allmänt - Recept
Av Kaela - 27 april 2012 17:49

Svenska Dagbladet skriver om hur allt flera av de som fortfarande har arbete jobbar mycket övertid.

Och mest övertid jobbar akademikerna.

Om enbart ingenjärerna slutade jobba övertid skulle det finnas arbeten till 400 andra ingenjörer.

Nu gissar jag att det är så att allt för många i alla yrken idag jobbar övertid utan att egentligen kompenseras för det varken med tid eller pengar.

Men om alla sa ifrån om detta till största delen i varje fall så skulle det kanske leda till att arbetsgivarna tvingades anställa flera.

Jag gissar i och för sig att det är mer eller mindre underförstått i många yrken att man inte klarar de uppgifter man förväntas klara på 40 timmar - och då blir det övertid - men inte övertid som är beordrad av chef.

Och alöltså syns den ingenstans.


Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Skapa flashcards