Direktlänk till inlägg 6 maj 2012

Ett samhälle bör bedömas efter hur de tar hand om sina allra svagaste

Av Kaela - 6 maj 2012 07:37

Mitt i Stockholm ligger en lokal för hemlösa.

Som de nu körs ut ifrån - till en plats man måste åka kommunalt för att ta sig.

Hemlösa har inte råd säger en av de hemlösa själva.

Och det är ju inte så svårt att tänka sig.

Lokalen som Föreningen Ny gemenskap har på Kammakargatan ska nu enligt artikeln i Dagens Nyheter byggas om till studentbostäder.

Ganska cyniskt att slänga ut de hemlösa från den oas där de kan få lite mat i magen och en stunds gemenskap för en tia för att istället bygga studentbostäder.

Om Stockholms stad verkligen ville så måste de kunna hitta andra ställen att bygga om till Studentbostäder.

För självklart behöver studenterna plats att bo.


 
 
Ingen bild

Student

6 maj 2012 09:20

Seriöst de e inte Stockholm Stad som slänger ut de hemlösa.

Dom har hyrt en lokal av Stockholm Stad Student Bostäder, ett bostadsbolag som ägs av de förenade studentkårerna. Dom jobbar med bostäder för studenter uteslutande. INGA andra. Dessutom "har vi förlängt kontraktet med Ny gemenskap flera gånger, för att ge staden tid att hitta något nytt." står det i artikeln.

Tråkigt att man bloggar om en artikel utan att;

1 Läsa artikeln
2 Veta vem/vilka SSSB är.

Kaela

6 maj 2012 12:15

Läs mitt svar till tidigare inlägg.

Önskar dig allt gott!

 
Ingen bild

Svante

6 maj 2012 10:29

Hej,

jag är själv student på Kammakargatan och jag förstår inte hur du menar. Fastigheten som Ny Gemenskap har hyrt i 44 år tillhör stiftelsen SSSB och i SSSB stadgar står det att de ska tillhandahålla bostäder åt studenter. Stockholms stad som är ansvariga för att ta hand om hemlösa har bara haft tur att SSSB bidragit med extremt billiga, centrala lokaler i så många år samtidigt som Ny Gemenskap har drivits ideellt. Studenter är också en utsatt grupp och det råder en oerhörd bostadsbrist för dem. Så jag ser inte varför SSSB, som av hänsyn till Ny Gemenskamps lokalproblematik har förlängt avtalet flera gånger, ska klandras för att de måste flytta till Liljeholmen. Det är Stockholms stads fel att de måste flytta dit. Och problemet handlar inte om pengar utan om att ingen hyres eller bostadsrättsförening vill ha hemlösa ens i samma kvarter. Och artikelförfattaren som föreslår att studenter ska dela bottenvåningen med hemlösa, ofta även högljudda och drogpåverkade, borde fråga sig själv om han skulle vilja det själv.

Kaela

6 maj 2012 12:13

Jag sa inte att det varstudenternas fel.
Tvärtom - ordagrant skrev jag så här: "Om Stockholms stad verkligen ville så måste de kunna hitta andra ställen att bygga om till Studentbostäder.

För självklart behöver studenterna plats att bo."

Tänk att studenter som inom ett par år oftast har en bra lön ser sig själva som en utsatt grupp.
Det kanske jag tyckler är att ta i.
Vad festandet gäller är inte heller studenter så dåliga på det.
Tro mig.
Jag har bott granne med studentbostäder och otaliga gånger ryckt in för att inte en stupfull student ska frysa ihjäl på gatan.
Självklart är det inte alla studenter som festar så hårt.
Men detsamma gäller med all säkerhet de hemlösa!

Allt gott till dig!

 
Ingen bild

Ali

6 maj 2012 10:40

Jag tycker de kan bo på landet där de får arbeta och skaffa rutin. Odla sin egen mat, lära sig hantverk etc. Tycker inte de ska driva omkring inne i stan där det enbart blir en livsstil att just driva omkring, snatta och partaja.

Kaela

6 maj 2012 12:09

Det var grymma ord om människor som drabbats av ett oblitt öde.

Önskar dig allt gott!

 
Ingen bild

Martin

6 maj 2012 12:40

Det är så här politiker fungerar, har de fått uppskov en gång så slutar de försöka hitta något annat utan utgår från att de ska få uppskov en gång till. Tillslut, som i detta fall tröttnar hyresvärden och säger upp avtalet och alla blir helt plötsligt förvånade att de inte har någon plats att vara på. Det finns många exempel på detta, ett annat exempel är dumpningen av all snö i sjöarna där har de också fått dispens för varje år och nu har slutat leta efter en lösning för att de vet att de kommer få en dispens även nästa år.

Kaela

6 maj 2012 19:46

Så är det kanske.
Lättaste vägen.
Men det är tragiskt att redan utsatta kommer i kläm.

Ha en fin vecka!

 
Ingen bild

Mej

6 maj 2012 21:22

hm visst är det trist att dom måste flytta men så långt bort är det inte.

Kaela

7 maj 2012 05:53

Tydligen så långt bort att de behöver använda kollektivtrafiken och deras ekonomi är ju mer eller mindre obefintlig i de flesta fall.
Så då blir det för långt.

Önskar dig en fin vecka!

 
Ingen bild

Niklas

6 maj 2012 23:10

Jag är kårmedlem och har då inte fått någon information om det här, hade jag det skulle jag röstat på de som vill låta föreningen finnas kvar. Jag ser inte riktigt problemet med att SSSB skulle kunna dela bottenvåningen med den här föreningen. Själv skulle jag inte ha något problem med en sån här förening i området, tvärtom tycker jag det är jättebra. Artikeln var lite oklar om var de nya lokalerna skulle vara. Jag bor själv i Västberga men jag måste inte ta nån buss, tunnelbanan går till Telefonplan, kanske är det snack om Västberga industriområde? I så fall är det ett riktigt dåligt läge, rentutav skandal!

Kaela

7 maj 2012 05:52

Så glad jag blir för den här kommentaren Niklas.
Din inställning gillar jag.

Allt gott till dig!

 
Ingen bild

Ali

7 maj 2012 10:57

Det var inte menat som grymma ord och är det inte heller. Innerstan är inte bättre än landsbyggd. Dessutom behöver dem vägledning, rutin och komma igång med någon form av arbete/syssla vilket ger en känsla av att man behövs. Därefter kan man gå vidare. Innerstan är sämsta tänkbara miljö för att bryta ett mönster.

Kaela

7 maj 2012 12:47

Ja om man förutsätter att alla hemlösa har missbruksproblem (väl medveten om att många har det) då är stan väldigt dålig.
Men vem och var finns en plats för dem på landet?
Det skulle säkert många av dem tycka vara kanon.

Allt gott!

 
Ingen bild

Fundersam

7 maj 2012 18:12

Jag förstår inte varför ingen ifrågasätter att de påstår att de måste "ta sig dit". "Bor" de i innerstan? Varför måste de vara i centrum? De kan väl lika gärna "bo" vid det nya stället.

Kaela

8 maj 2012 08:25

Om man är hemlös är det nog lättare att hitta övernattningsställen centralt.

Var rädd om dig!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaela - 3 februari 2019 10:46

  Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar  mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute.   ...

Av Kaela - 20 januari 2019 18:49


  Men vad är nu detta? Moses i soffan!   Ingen hund i soffan sa vi ju! Men vem kan motstå?    Ta hand om dig och de dina, det viktigaste av allt.     ...

Av Kaela - 9 januari 2019 06:42


          Du som nu och då tittat in till mig under åren kanske saknar morgonrapporten med grattisar med mera.   Orsaken är ju minständigt försämrade syn- Jag väntarr på det program som, ska lunna ge mig nya möjligheter. Den väntan ...

Av Kaela - 4 januari 2019 06:50


             Plusgraderna har återvänt till Norrköping. Och med dem slasket.   Ingen sol varken idag - 4 januari  eller imorgon - trettondagsaftonen som det ser ut.   Dagens officiella tema; 4 JanuariPunktskriftens dag*Världshy...

Av Kaela - 3 januari 2019 07:07


    På minussidan även idag. Ingen direkt vind vilket nog gör vädret ännu skönare.     Dagens officiella tema:   3 JanuariJ.R.R Tolkien day   Alfred och Alfrisa har namnsdag och grattas så varmt! DU som har födelsedag idag får...

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards