Direktlänk till inlägg 16 mars 2013
Detta är ett grekiskt recept som jag fick av en vän som bjöd på detta för något år sedan.
Sedan dess har rätten ofta stått på vårt bord.
Alltid lika uppskattat.
Bra att veta är att rätten inte innehåller gluten eller ägg.
Och tar man laktosfri gräddfil blir den bra även för den som överkänslig mot laktos.
4 personer blir mätta av detta recept.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
4 port ris eller annat gryn
ca 500 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
salt och peppar
1/2 dl vatten
1 msk olja
1 1/2 dl gräddfil
3 msk hackad dill
1 morot
SÅ HÄR GÖR DU:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg färsen i en bunke, pressa i hälften av vitlöksklyftorna och rör i sambal oelek, 1 tsk salt (för 4 port) och vatten.
Forma färsen till järpar (avlånga köttbullar).
Stek dem i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 8 minuter, rulla runt dem då och då.
Blanda gräddfil med dillen och pressa i resten av vitlöksklyftorna.
Smaka av med salt och peppar.
Skala och riv moroten, vänd ner i gräddfilen.
Servera järparna med dippen och riset.
Tyvärr är kamenarn sällan med vid matlagning så det finns ingen bild.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|