Direktlänk till inlägg 6 januari 2015
Fick det här receptet av en av våra frivilliga.
Helt superb!
Jättegod!
Och dessutom bra med fet fisk nu när vi inte får så mycket sol och frisk luft.
600 g laxfilé
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta
2 kuvert saffran (1 g)
2 morötter
1 msk olivolja
2 dl vitt vin
2 dl fiskbuljong
2 dl crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
salt & peppar
Börja med att kala morötterna och skiva dem tunt.
Strimla purjolöken och fräs den med morötterna i olja i en gryta.
Pressa vitlöken och låt "presset" och saffran och låt detta fräsa med en stund.
Häll på vin, buljong, crème fraiche och grädde och låt det koka tills morötterna börjar vara lite mjuka (10-15 minuter)
Skär laxen i mindre bitar, salta och peppra den och lägg ner i grytan.
Dra ner värmen så att det bara sjuder lite, alternativt ta grytan från värmen och låt stå tills laxen är just precis genomkokt.
Rör jätteförsiktigt i grytan efter en stund eftersom bitarna i botten blir färdiga snabbast.
Ju försiktigare du tillagar laxen, desto bättre resultat och mindre risk att laxen blir övertillagad och torr.
Smaka av grytan med salt och peppar och servera med potatis, ris eller couscous.
Avsluta gärna med att lägga i några buketter lättkokt broccoli
Ris eller pasta till är gott.
Tar du pasta så välj gärna bandspaghetti.
Detta recept räcker 2 gånger till min man, så förutom söndagsmiddag blir det också en god vardagsmiddag ur frysen.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|