Direktlänk till inlägg 7 juli 2015
Varje år inför jul och midsommar vill mina barn att jag fixar min hemmainlagda sill.
Likaså vill styrelsen på mitt jobb till vår jul, respektive sista styrelsemöte för året.
Så fissa om det luktar ättika och sillkrydda i mitt kök inför detta.
Nu är midsommar ett minne blott.
Men tänkte jag ändå skulle ge er receptet som är mycket enkelt.
Jag köper alltid Abbas inläggningsfiléer och följer grundreceptet vad gäller inläggninglagen där.
Men förutom rödlök och sill och en påse sillkryddor som jag tycker är enklare än att ha en massa olika burkar...så lägger jag till skivad morot och tunnskivad purjolök.
När lagen har kokat och svalnat tillsätter jag riven pepparrot eller riven färsk ingefära.
Ibland gör jag två - en med vardera smak.
Ungefär en matsekd till det recept du hittar på burken av både pepparrot och ingefära.
Och du - pröva gärna trots att midsommar är förbi och det är långt till jul.
Sill är god och enkel sommar-mat!
Och nyttig!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|