Direktlänk till inlägg 22 december 2015

Gott om varma öppna hjärtan i vårt land!

Av Kaela - 22 december 2015 15:55

 


Julefrid - ett ord som för tankarna till vita vidder och sakta fallande snöflingor.

Det är ett ord som faktiskt en gång i tiden hade en juridisk innebörd i den gamla östgötálagen.


Det utlystes nationell julefrid från den 24 december och 20 dagar framåt – och då handlade inte julefriden om maniskt skumtomteätande eller vita flingor.

Utan om att landets medborgare skulle ära Jesus födelse genom att vara särskilt noga med att föra sig.

Under julefriden straffade det sig extra mycket att begå brott.


Det var lite kuriosa om hur det var förr.

Men det som ger mig hjärtklappning av glädje är alla initiativ som görs över hela vårt land för att ge ALLA en möjlighet till att fira jul i gemenskap, få mat på bordet eller klappar till barnen.


Bor du i Malmö och är ensam så håller Immanuelskyrkan öppet hus.

GRATIS JULFIRANDE I IMMANUELSKYRKAN I MALMÖ

På julafton, den 24 december, slår vi på nytt upp dörrarna för dig som vill fira julafton i en större gemenskap. Ingen ska behöva sitta ensam på julafton så därför möts vi och firar tillsammans, familjer, ensamma, nysvenskar och gammalsvenskar, barn, unga, medelålders och äldre… ALLA är helt enkelt välkomna att vara med.
Vi börjar kl. 12.00 och håller på till ca. 17.30 Det är alltså en fest och inte bara ett julbord att komma och f...å mat ifrån. Vi tänker att gemenskapen är själva grejen, precis som för julen i sig.
Men det blir julbord, det blir julsång och Disney, det blir julandakt och efterrättsbuffé. Det blir också tillfälle att vara med och hjälpa till för den som vill och kan det.
Anmäl er gärna (det blir lättare att beräkna maten då) till julafton@immanuel.nu eller meddela Johan Pernryd 0733-792223.
Mycket varmt välkommen! Vi hoppas vi blir riktig många i år!



I Stockholm finns också Immanuelskyrkan och håller öppet med hjälp av frivilliga från bland annat Frälosningsarmen med mera.


Röda Korset i Gävle bjuder in till julfirande för de ensamma. På julafton bjuds det på mat, underhållning och gemenskap i Sjömanskyrkan, Gävle.

Göteborg
Gemensam Jul på Allégården
För 35:e året arrangeras i dagarna tre: Ett evenemang öppet för ensamma och hemlösa.
Vi bjuder på julmat och underhållning julafton, juldagen och annandagen kl 15.00 – 21.00 Arrangemanget genomförs av en grupp volontärer med stöd från Göteborgs Kommun och företag i Göteborg.

Julaftonsfirande den 24 december på Folkets Hus, Järntorget
Julfirande med gröt, bullar och god julemat. Underhållning av hög klass samt kanske jultomten kommer på besök..vem vet..;-) Nykter Ungdom arrangerar firandet.

Johanneskyrkan håller öppet 15-20 (matservering 15-17.30), julafton, juldagen och annandag jul.

Julfest på LP-huset

Det finns ännu mycket mycket mera.

Ovanstående är bara ett axplock


Det är en anledning att vara stolt över vårt land!





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kaela - 3 februari 2019 10:46

  Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar  mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute.   ...

Av Kaela - 20 januari 2019 18:49


  Men vad är nu detta? Moses i soffan!   Ingen hund i soffan sa vi ju! Men vem kan motstå?    Ta hand om dig och de dina, det viktigaste av allt.     ...

Av Kaela - 9 januari 2019 06:42


          Du som nu och då tittat in till mig under åren kanske saknar morgonrapporten med grattisar med mera.   Orsaken är ju minständigt försämrade syn- Jag väntarr på det program som, ska lunna ge mig nya möjligheter. Den väntan ...

Av Kaela - 4 januari 2019 06:50


             Plusgraderna har återvänt till Norrköping. Och med dem slasket.   Ingen sol varken idag - 4 januari  eller imorgon - trettondagsaftonen som det ser ut.   Dagens officiella tema; 4 JanuariPunktskriftens dag*Världshy...

Av Kaela - 3 januari 2019 07:07


    På minussidan även idag. Ingen direkt vind vilket nog gör vädret ännu skönare.     Dagens officiella tema:   3 JanuariJ.R.R Tolkien day   Alfred och Alfrisa har namnsdag och grattas så varmt! DU som har födelsedag idag får...

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Ovido - Quiz & Flashcards