Direktlänk till inlägg 28 februari 2016
Afrikansk kycklinggryta - en favorit på vårt bord.
Fick receptet öfr ett par år sedan hos en vän som bjöd på den.
Mannen i mitt liv står just nu och förbereder tillagningen.
Vi ska äta den till middag idag och det ser jag verkligen fram emot.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA TILL 4 PORTIONER
500 g kycklingfilé iinte alltför små bitar
2 tsk olja
2 hackadegula lökar
2 skivade vitlöksklyftor.
2 tsk curry
1 hackad röd chili
3 dl kokosmjölk
1 strimlad paprika
sultanrussin
jordnötter
banan
Se till att ha bulgur eller ris hemma också.
Strimlad röd paprika (ska tillsättas på slutet i grytan ordnöttertillsammans med sultanrussin och skivad banan
SÅ HÄR GÖR DU:
Bryn kycklingbitarna runtom ioljan, lägg ner lök, vitlök, curry och chili och låt fräsa med någon minut.
Blanda i kokosmjölken, koka upp och sjud ca 15 minuter på svag värme under lock.
Tillsätt paprikan när 5 minuter återstår.
Koka bulgur eller ris enligt anvisning på förpackningen.
Vänd ner paprika, nötter och russin och servera till grytan tillsammans med bananskivor.
Man kan med fördel lägga till broccoliklyftor och/eller oliver
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | |||||||||
|