Direktlänk till inlägg 30 september 2016
Det är fredag eftermiddag och tidig hemkomst.
Väldigt skönt tycker jag som sätter mig vid datorn och tar det lugnt medan min man springer den mil i träöningsspåret som han gör ett par gånger i veckan.
Själv gillar jag skarpt att röra mig, men inte att springa bara för att springa en viss längd.
Dessutom skulle nog min nu avtagande syn göra att jag ganska snart stod på näsan.
På jobbet hade vi Frivilligfrukost idag,
Något vi har en gång i månaden.
Då frivilliga (och även andra intresserade )ses och äter frukost ihop.
Idag kom det tre utbytesstudenter.
Tyska trevliga tjejer.
Som gärna ville göra en insats under sitt år i Sverige.
Men så svårt att hitta ett bra uppdrag eftersom de äldre som behöver ledsagning (som är det som kan komma ifråga om man är tillfälligt frivillig) inte alltid talar engelska.
En hel del gör det...men en del har glömt eftersom sjukdom och annat lagt många av deras kunskaper i grus.
Jag vill väldigt gärna hitta uppdrag till dessa tre tjejer.
De kunde också tänka sig något med skydd för djur.
Kanske skulle jag ta och tala med Fia-hemmet som tar hand om bortsprungna katter.
Nu kollade jag där när idèn dök upp meedan jag skriver inlägget.
Men det står inget på deras hemsida om att de tar emot volontärer, frivilliga.
Så jag får nog tänka vidare....
Sånt är mitt jobb....det följer med mig hem!
Istället för att kontakta FIA- hemmet just nu i allafall så ska jag istället dela med mig av vad min hemvändande man står och gör iordning i köket.
Varsågod ett superbra recept.
Några rotfrukter - till exempel potatis, morötter, palsternacka, rotselleri
1 styck gul lök
300 gram kasslerbenfri
1 kryddmått peppar
1 tesked salt
0.5 teskedar timjan
0.5 teskedar rosmarin
1 styck vitlöksklyfta
2 teskedar rivet citronskal
2.5 deciliter mellangrädde
7.5 stycken oliver
Så här gör man:
Skala och skiva alla rotfrukterna tunt. Koka dem i lättsaltat vatten ca 3-4 minuter. Häll bort vattnet och ånga av dem.
Skala och skiva alla rotfrukterna tunt. Koka dem i lättsaltat vatten ca 3-4 minuter. Häll bort vattnet och ånga av dem.
Blanda rotfrukterna med kassler, lök, det mesta av osten, salt, peppar, timjan, rosmarin, citronskal och pressad vitlök. Lägg det i en smord eldfast form.
Häll över grädden.
Strö resterande ost ovanpå.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter eller tills allt har fin färg och är mjukt. Fördela oliverna över gratängen.
Loar att du får en smaklig måltid. Och supernyttig.
Rotfrukter är kalorisnåla och innehåller mycket kostfiber, vitaminer och mineraler.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|