Direktlänk till inlägg 16 juni 2017
Hoppas någon får nytta av receptet - när fantasin tryter brukar jag surfa runt och få inspiration av andra bloggares recept.
Ibland kan man bli lite trött på de vanliga köttfärsbiffarna och köttbullarna.
Då brukar jag göra dessa biffar med blåmögelost.
Så blir det idag.
Dessa biffar har lite profilerat sig som fredagsmiddag hos oss.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA TILL 4 PERSONER
400 g nötfärs
peppar,
lite salt
100 g blåmögelost
2 tsk oliv- eller rapsolja
Rör kött med peppar och salt.
Forma 8 biffar och tryck en bit ost in i mitten av varje biff. Rullar biffarna i olja i ett ugnsfast fat.
Sätt fatet i ugnen 200 grader i varluftsugn - 225 i vanlig ugn.
20 -25 minuter senare är de genomgräddade.
Pröva gärna med en sticka.
Servera med det du gillar bäst.
Ris eller potatis och en fräsch grönsallad och en brunsås.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA TILL SÅSEN:
1 msk smör eller margarin
2 msk idealmjöl eller kärnvetemjöl
4 dl kött- eller grönsaksbuljong
1 – 2 tsk soja
1 tsk tomatpuré
salt
peppar
så här gör du:
smält matfettet i en kastrull på svag värme.
rör ner mjölet.
tillsätt vätskan, allt på en gång, under kraftig omrörning.
låt koka 3 – 5 min. rör om då och då.
krydda med salt, peppar, soja och tomatpuréen.
Småtomater till är gott (vi kan snart plocka några på balkongen)
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|