Direktlänk till inlägg 11 augusti 2017
Inte så här gott om dem i år tror jag. Bilden är ett par år
Sommaren börjar få lite dovare toner i sitt strängaspel.
De flesta blommor har vissnat och gräset börjar se bättre begagnat ut.
Men sörj inte
Nu finns det underbara saker att se fram emot.
Som en svamp-plockarutflykt med efterföljande kulinariska trevligheter
Om du är lycklig nog att ha hittat kantareller får du ett gott recept här.
Fläskfilé med kantarellsås.
Detta behöver du ha hemma:
500 g fläskfilé
2 liter rensad svamp (helst gula kantareller)
2 burkar färskost med kantarellsmak
ca 4-5 dl vispgrädde
Smör till stekning
Salt och sv.peppar
Och du gör så här:
Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar. Smöra en ugnsfast form och lägg i det stekta köttet.
Smörstek svampen och salta lite lätt. Häll den stekta svampen över köttet. Klicka över färskosten och häll sist över grädden så att den nästan täcker.
Sätt in formen mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter.
Gör en fräsch sallad och hoka ris medan ugnen gör jobbet med fläskfilén.
Ursprungligen hittade jag detta recept hos någon bloggare som jag tyvärr inte hittar igen.
Det är nog två-tre år sedan och under den tiden har detta blivit en favorit på vårt bord!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|