Direktlänk till inlägg 18 augusti 2017
När det känns kallt och grått ute börjar man längta efter en riktigt läcker gryta.
Den som du nu får receptet av här av mig har jag gjort många gånger och den blir alltid lika uppskattad.
Den hamnar allt på vårt bord på söndag!
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
800 g fläskytterfilé i skivor
smör
2 skållade tomater i bitar
1 dl soltorkade tomater som du har skär i små bitar
2 dl färsk skogssvamp,vilken sort du vill eller har i frysen
3 dl grädde
3 dl mjölk
3 msk viltfond
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
persilja
SÅ HÄR GÖR DU:
Bryn köttskivorna i smör.
Tillsätt de skållade och de soltorkade tomater låt dem fräsa en med en stund.
Tillsätt grädde, mjölk, viltfond och pressa i av vitlöken.
Låt allt småputtra i 10 min.
Smaka av grytan med salt och peppar.
Bryn svampen i en stekpanna till den börjat "låta".
Salta och vitpeppra.
Strö den nystekta svampen över grytan tillsammans med riktigt mycket persilja.
Servera med nykokt potatis eller ris och en salla fräsch sallad.
Nu är det dags att ropa: Maten är färdig!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|