Direktlänk till inlägg 15 september 2017
Det är snart helg och på helger blir maten viktigare än vanligt.
När vi har tid att sitta länge och bara vara tillsammans utan snabba tittar på klockan för att vi måste iväg eller för något vi måste hinna.
Detta är en rätt som blivit superpopulär hemma hos oss.
Detta behöver du ha hemma:
500 ml krämig kokosmjölk
500 g varmrökt lax
0,5 g saffran (1 pkt)
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
Blanda kokosmjölken tillsammans med saffran. Pressa i vitlöksklyftorna och koka i några minuter. Blanda ner laxen några minuter före servering .
Du måste inte göra blomkålsris till detta - men det höjer faktiskt rätten gentemot vanligt ris som man också kan använda.
Blomkålsris
2 blomkålshuvuden
Havssalt
Riv blomkålshuvudena grovt och koka med lite havssalt i 3 minuter.
Man kan också göra blomkålsmos som jag personligen föredrar om det ska vara festligare - men det blir lite mera kalorier.
Så här gör du om du vill pprova blomkålsreceptet: Då behöver du också ha 4 dl matgrädde och200 gram färskost hemma
Ansa och skär blomkålen i buketter Slå över grädden. Koka upp och låt småkoka utan lock tills blomkålen är mjuk.
Mixa blomkålen med gräddentill ett mellangrovt mos i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner färskosten. Smaka av med salt och peppar
En tomatsallad till detta och det blir succé kan jag lova.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|