Direktlänk till inlägg 23 februari 2018
En riktigt riktigt festlig kycklinggryta!
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA
1 färsk eller upptinad kyckling
eller kycklingfileer i motsvarande mängd
½ purjolöK
250 g potatis
2 morötter
fänkål
2 finhackade vitlöksklyftor
1 kuvert saffran
1 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater eller hela tomater på burk
1 dl torrt vitt matlagningsvin
½ liter grönsaksbuljong
2 msk oliver
2 msk finhackad persilja
salt och nymalen svartpeppar
Smör till stekning
Matlagningsyoghur
12 tsk sambal olek
Ta bara 1 om du inte gillar starkt
TILL SERVERIN
Matvete
granatäpple
apelsin
GÖR SA HÄR
Dela kycklingen i mindre bitar.
Stek i smör i en stekpanna tills den fått fin färg.
Skala, ansa och skär grön-sakerna i mindre bitar.
Fräs vitlök och purjolök i smör.
Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs ytterligare en liten stund.
Lägg i resterande grönsaker och de stekta kycklingdelarna.
Tillsätt eventuellt lite vin och grönsaks-buljongen.
Låt grytan puttra sakta ca 30 min eller tills grönsakerna är mjuka.
Smaka av med salt och peppar.
Dekorera grytan med svarta oliver och finhackad persilja.
Rör ihop yoghurt och sambal olek.
Blanda nykokt ris med apelsinskivor
och granatäpplekärnor och servera till grytan.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | |||||||
|