Direktlänk till inlägg 22 mars 2018
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
8 personer
Cirka 1,5 kilo kyckling. ex. kycklinginnerfilé
1 aubergine
1 squash
3 knipplök (gul)
4 vitlöksklyfor
2 burkar hela små tomater
3 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
4 – 5 msk tomatpuré
2 lagerblad
nymald svartpeppar
flingsalt
honung
SÅ HÄR GÖR DU:
Skär kycklingen i bitar.
Stek den i olivolja i en stor gryta, salta och peppra.
Skär lök, aubergine och squash, pressa vitlök – låt det fräsa med kycklingen.
Nu häller du i tomatpuré, hela tomater, vin, vatten och lagerblad.
Låt det koka (försiktigt) utan lock till kycklingen släpper från benen.
Smaka av med salt, peppar och honung.
Gott till grytan är basmatiris och en fräsch grönsallad.
Enklare än så här kan det knappast bli att laga en middag till 6 vuxna personer
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|