Alla inlägg under juli 2010
Veckan ska vara lite svalare - men ny värmebölja till veckoslutet säger VLT
Underbart!!!!!
När hela kroppen får bli riktigt genomvarm orkar man kanske frysa sig igenom en vinter igen.
Netdoktor säger att risken för allergi ökar för barn som föds genom kejsarsnitt.
Troligtvis beroende på ett tidigt möte med andra bakterier än vid en vaginal förlossning.
Ja ljuset finns där alltid - bara vi tittar åt rätt håll.
Önskar dig också Susanne en underbar sommardag!
BLT skriver om en liten kattunge som krupit in i ett rör i fredags. Den lilla nödställda kattungens jamande uppmärksammades av Charlott Kristoffersson som satte igång en räddningsinsats.
I två dygn arbetade man natt och dag med att hjälpa ungen ut till friheten.
Det gör mig riktigt glad att läsa om att en liten kattunges utsatthet kan få människor att offra både sömn och bekvämlighet!
En glad insikt om att omsorgen och godheten lever i våra hjärtan!
Var som en lotusbloma som växer i smutsigt vatten och som reser sig ur vattnet för att stå ren och obesudlad.
Okänd tänkare
Absolut E-K!
Det gäller att inte göra en två tredjedelar av livet till transportsträcka - utan leva och njuta en bit varje dag!
Skön sommar till dig!
Sommarmat.
Sill och potatis är väl det första man tänker på - och visst är det en rätt som står sig varma sommardagar.
Men lördag-söndag kanske man vill ha något lite festligare.
Varför inte plocka fram grillen och grilla fläskytterfilé.
Fläskytterfilén har också lägre pris än vanlig fläskfilé.
Ingenting man sörjer över.
Dessutom är den plattare och går lättare att grilla hel.
Glöm inte att lägga den i marinad ett par timmar innan.
Finns färdig men lätt att göra själv.
Detta är ett bra recept - men experimentera gärna med det du har i kryddhyllan.
Saften och det finrivna skalet från 1 citron
1 dl soya
½ dl rött vin (matvin finns i matbutiken)
1 msk balsamvinäger
örtkryddor efter tillgång och smak – gärna timjan, rosmarin, färsk basilika
6-10 vitlöksklyftor, pressade
gärna lite smulad torkad chili eller finhackad färsk chili
nymald svartpeppar – ganska rikligt
½ dl olivolja
En god sås till är äpple och myntasås.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
3 dl grekisk yoghurt
1 syrligt äpple
2 msk färsk mynta
1 msk honung
SÅ HÄR GÖR DU:
Hacka mynta.
Riv äpplet på den grova delen av rivjärnet
Blanda ner äpple och mynta med honungen i yoghurten.
Gör den gärna i god tid så den hinner stå en stund så smakerna får "gifta sig" med varandra.
Servera gärna med potatisklyftor som blir klara i ugnen medan du grillar.
Vattenmelonen - glöm inte den - bästa tillbehöret varma dagar.
Fräscht till det grillade - och världens bästa törstsläckare.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|