Direktlänk till inlägg 10 december 2011
Hemma hos oss har vi Telge energi som val.
Varför säger jag nu det.
Jo - de sklickar ibland små presenter till sina kunder.
I somras skickade de en påse frö till astrar som dock inte tog sig alls.
Nu hade de skickat en påse saffran.-
Och när jag stod där med påsen men kycklinginnerfile och funderade på vad jag skulle göra där jag kunde använda denna saffran så blev det så här.
Enklare och snabbare kan det knappast vara.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
3-4 portioner
500 gram kycklinginnerfilé.
(Billigare än kycklingfile när man tänker göra nån slags gryta)
1 purjolök
1 gul lök
lite chilipulver
salt och svartpeppar.
1 påse saffran
SÅ HÄR GÖR DU:
Hacka löken och purjoläken.
Fräs dem i oljan
Lägg i kycklingbitarna som får småputtra till de fått lite färg
Slå på 3 dl matlagningsgrädde
Häll i påsen med saffran.
Lite chilipulver
Krydda och salta
Låt grytan småkoka 15-20 minuter.
Under tiden kokar riset.
Kokade broccolibuketter till - jättegott!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|