Direktlänk till inlägg 28 april 2012
Hittade ett gammalt recept som jag absolut ska göra i helgen den dag vi blir lite flera vid bordet.
receptet räcker till 4-6 personer.
Tyvärr saknar jag foto även till detta recept.
Fläskfilé med potatisrosor och gorgonzolasås
DETTA BEHÖVER MAN HA HEMMA:
8-900 gfläskfilé
salt och peppar
6 portionerpotatismos
2 äggulor
Sås:
1 liten gul lök, hackad
ca 125 ggorgonzola
75 gsmör
2 tskljus dijonsenap
1 mskgrädde
SÅ HÄR GÖR MAN:
Värm ugnen till 250-275°.
Putsa filén och dela den i sex bitar.
Platta ut dem till biffar.
Krydda med salt och peppar.
Blanda potatismoset med äggulorna.
Blanda lök, smulad ost och smör i en kastrull, hetta upp sakta och rör tills osten smälter.
Smaka av med senap och runda av med grädden.
Såsen ska inte koka, bara bli genomvarm.
Spritsa potatismoset runt kanten på ett ugnsfat.
Gratinera högt i ugnen tills moset får färg.
Stek köttet klart i en panna med matfett.
Lägg upp köttet på fatet och slå såsen över.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|