Direktlänk till inlägg 16 oktober 2018
Hittade detta våffelrecept i en receptsamling hos en vän.
Och de är verkligen goda och ordentligt mättande när våfflorna ska vara mera mat än desert.
Servera dem gärna med lingonsylt
Har lurat i både barn och vuxna nyttigheter med de här våfflorna.
Ungar är ju inte så förtjusta i rårivna morötter - och inte i kokta heller.
En del vuxna blir aldrig vuxna på det området-
DET HÄR BEHÖVER DU
2 ägg
2½ - 3 dl mineralvatten med kolsyra (gärna Vichy Noveau)
2 medelstora morötter
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ dl havregryn
1 msk vaniljsocker
1/4 tsk havs- eller mineralsalt
SÅ HÄR GÖR DU
Vispa ihop äggen lätt i en skål och vispa sedan ner vattnet med äggen.
Riv morötterna grovt och rör ner i äggsmeten.
Rör ihop vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn, vaniljsocker och salt i en skål och rör sen ner allt i äggsmeten.
Pensla våffeljärnet med lite rapsolja inför varje ny våffla.
Grädda våfflorna ganska hårt, men utan att dom bränns!
Återomsatt på begäran
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|