Direktlänk till inlägg 21 februari 2010
En god och ganska billig kycklinggryta för 4 personer.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
600 gram kycklingfilé
2 msk smör
2 röda paprikor
200 gram champinjoner
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk mjöl
3 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
Persilja
SÅ HÄR GÖR DU:
Strimla filéerna i bitar.
Bryn i smör, salta och peppra.
Strimla paprikan, dela svampen, och fräs paprika och svamp i smör.
Tillsätt kyckling, vatten och fond.
Låt sjuda några minuter.
Vispa ihop mjöl och grädde.
Tillsätt i grytan och låt sjuda några minuter till.
Smaka av med salt och peppar.
Strö över persilja.
Servera med ris, quinoa eller bulgur.
Och glöm inte att fixa en fräsch grönsallad till.
Ännu bättre blir det om du baklar lite dinkelbröd till i form av småfranska
vatten
DETTA BEHÖVS:
1 dl havrekli
7 dl siktat dinkelmjöl
1/2 msk salt
2 msk matolja
solroskärnor eller vallmofrö
SÅ HÄR BAKAR DU:
Lös jästen i lite av vattnet.
Häll på resten av vattnet, havrekli, allt mjöl, salt och olja.
Knåda till en blank och fin deg.
Tillsätt mer mjöl om degen blir för lös och kladdig.
Låt jäsa i bunken i minst en timme.
Arbeta ihop degen och forma till 8-9 runda bullar.
Låt dem jäsa 30 minuter under en handduk på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över solroskärnor eller vallmofrö.
Grädda i 225 grader i 15 minuter.
Smaklig måltid!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
|