Direktlänk till inlägg 10 mars 2017
Detta ska vi äta idag.
Vattnas i munnen på mig bara jag tänker på det.
Receptet hade jag hittat i en veckotidning från 2006 som låg i tidningskorgen.
Pröva.
Tror du kommer att gilla det!
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA
(4 personer)
600 g laxfilé med skinnet kvar eller 800 g laxkotletter
2 limefrukter
1 dl torrt vitt vin
3 schalottenlökar eller i nödfall 1 rödlök
4 cm färsk ingefära
2 msk olivolja
potatis, helst en mjölig sort
salt
peppar
SÅ HÄR GÖR DU
* Starta ugnen på 150 grader.
* Sätt igång potatiskoket.
* Skala lökarna och skiva tunt.
* Skala ingefäran och riv på grova sidan av rivjärnet.
* Smörj ett ugnssäkert fat eller en långpanna med lite av oljan.
Lägg i laxfilén med skinnsidan nedåt.
* Pressa över limen och häll på det vita vinet
* Salta fisken och strö över löken och ingefäran.
* Droppa över olivoljan.
* Baka mitt i ugnen. Fisken ska inte vändas men ös den ett par gånger.
Ungefärlig tid i ugnen - laxkotletter - 15-20 minuter och hel laxfile något längre.
* När du lägger upp laxen - garnera gärna med citron och/eller lime och färsk basilika.
* Servera med pressad potatis och någon lättkokt grön grönsak som sockerärtor, broccoli eller grön sparris. Glöm inte att skeda över den goda vin-skyn.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|