Alla inlägg under april 2010
Det finns i oss alla ett hinder för fullkomlig lycka; det är leda vid det redan äger och längtan efter det vi inte har.
Franqois de La Rochefoucauld
Samtidigt som glödlamporna fasas ut och det i praktiken är mer eller mindre omöjligt att få tag i dem längre och våra hem får allt flera lågenergilamporså börjar varningarna dugga.
Schweiziska hälso- och energidepartementen går ut med en varning....se till att ha mionst 30 cm avstånd till lampan.
Inte särskilt lätt när det gäller sänglampor och även skrivbordslampor.....
Läs artikeln i SvD här:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lagenergilampor-kan-ge-skadlig-stralning_4557243.svd
Inte bara i Göteborg är det trakasserier mot judar och mot synagogan.
Även i Eskilstuna har synagogan gång på gång fått fönster krossade och klotter....
I Dagen kan du läsa Servat Barzangis vädjan till svenska folket.
Har svenskarna blivit rasister och har vi glömt.....
Vi äter helt klart för lite fisk.
För att ändra på det köpte jag portionslax när jag handlade i fredags.
I helgen prövade jag detta recept som jag fått av en av våra härliga frivilligarbetare.
Störtgott!
Snabbt tillagat och inte alltför dyrt.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
4 portionsbitar lax
cirka 3 dl matlagningsgrädde
(vill man ha det "såsigt" kan man ta mera grädde)
1 paket fryst spenat
vitlöl
salt
peppar (jag valde svartpeppar)
SÅ HÄR GÖR DU:
Lägg laxfiléerna i en smord eldfast form
Salta och peppra
(Har du tagit extra grädde så ta något lite mera kryddor)
Häll över grädden
Blanda i en pressad vitklök i den tinade spenaten
Bred ut denna över laxen
Låt den bli klar i ugnen 225 grader för vanlig ugn 200 grader i varmluftsugn.
Pressad potatis och en fräsch grönsallad gör denna rätt till en en festrätt.
Två av fem svenskar känner sig lurade då de handlar mat.
Innehållet har minskat men priset kvarstår. Smyghöjningar av priset. Vilseledande storlek på förpackningar.
S.k närbakat bröd som visar sig komma från annat land.
Man vill veta hur mycket kött det finns i korven - och hur mycket fisk i den färdiga fiskgratängen.
Vissa av de här orosmomenten kan man undvika genom att inte köpa halvfabrikat.
Men jag är medveten om att vi blir lurade till viss del oavsett vårt köpbeteende och det är ju inte bra.
Läs här i Västerås läns tidning:
http://vlt.se/nyheter/omvarlden/1.788195-tva-av-fem-lurade-av-maten
Vår tids paradox är att vi har högre byggnader, men lägre tålamod. Bredare motorvägar, men smalare synvinklar.
Vi slösar mycket, men har kvar lite.
Vi köper mer, men njuter mindre av det.
Vi har större hus, men mindre familjer.
Mer bekvämligheter, men mindre tid.
Vi har större klasskillnader, men mindre sunt förnuft.
Mer kunskap, men mindre omdöme.
Fler experter, men mer problem.
Mer medicin, men mindre välmående.
Vi har flerdubblat våra ägodelar, men reducerat vår uppfattning om värde.
Vi pratar för mycket, älskar för sällan och hatar för ofta.
Vi har lärt oss att klara dagen, men inte att klara ett helt liv.
Vi har lagt år till livet och inte liv till åren.
Vi har varit hela vägen till månen och tillbaka,
men har problem att korsa gatan för att hälsa på den nya grannen.
Ur boken "Vishetens pärlor"
Årets första svenska jordgubbar har plockats i Hjälmshult i Skåne.
56 stycken 250-gramsaskar blev skörden.
Gissar att de inte är så billiga- men snart snart kan vi köpa jordgubbar till normala priser.
Vilka fröjder som ligger framför oss denna årstid.
http://hd.se/skane/2010/04/12/premiar-for-svenska-jordgubbar-2/
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|