Direktlänk till inlägg 17 augusti 2011
Har du åtta potaisar, 25 gram smör och lite peppar och salt och ett rivjärn hemma - ja då kan du laga rårakor.
Man kan äta dem med fläsk eller bacon men också med lingonsylt eller med rom, finhackad rödlök och gräddfil om man föredrar den vegetariska kosten.
Med sistnämnda tillbehör kan de även fungera som en ganska mättande förrätt.
receptet räcker till 2 hungriga personer - eller till 4 mindre hungriga personer.
Tyvärr har jag ingen bild.
SÅ HÄR GÖR MAN:
Skala och riv potatisen på grova sidan av rivjärnet.
Smält smör i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt.
Lägg i 1/4 av den rivna potatisen.
Platta ut med en stekspade.
Stek rårakorna ca 3 min på varje sida, tills de är gyllenbruna och lite frasiga.
Salta och peppra.
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|