Direktlänk till inlägg 8 november 2013
Kycklingfilé i ugn med ruccolasås.
4 portioner.
Se till att ha fyra jämnstora kycklingfileer till hands,
SÅ HÄR GÖR DU:
Kycklingen bryner du först i stekpannan i några minuter.
Lägg i en ugnsform, salta, peppra och örtkrydda om du vill, och låt sedan ugnsstekas tills kycklingen är genomstekt.
Har du bråttom så skär några snitt i kycklingfilén då går det fortare och det ser dessutom snyggt ut!
Ruccolasåsen:
DETTA BEHÖVER DU HA:
2 vitlöksklyftor
1 påse ruccola (65 g)
2 dl lätt creme fraiche
1 dl turkisk yoghurt
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU:
Skala vitlöken.
Mixa ruccola, vitlök och creme fraichen med stavmixer eller i en liten matberedare.
Smaksätt med salt och peppar.
Tycker du såsen är för tjock så rör i lite mer yoghurt eller creme fraiche.
Till detta kan man antingen servera småpotatis eller varför inte en potatissallad.
Tyvärr saknas bild....
Dnna rätt har fungerat hos oss både som god rätt för 2 personer (då halverar man) eller som bjudrätt för åtta (då dubblar man).
Alltid många kommentarer om hur gott det är.
Särskilt när jag serverat med potatissalladen.
TILL SALLADEN BEHÖVER DU:
kokt potatis, avsvalnad, i bitar
fetaost, i bitar
sallad, valfri sort t.ex ruccola, rivna
solmogna tomater i olja – Ridderheims, skivade
rödlök, tunt skivad
salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla ingredienser och häll i oljan som de soltorkade tomaterna legat i som dressing.
Klart! Enkelt - eller hur?
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|