Alla inlägg under december 2011
Vårt öde skrivs inte åt oss, utan av oss.
Det skrivs av människor som inte nöjer sig med världen som den är utan som har modet att bygga om världen till vad den borde vara.
Barack Obama
Omsluten
av livsvattnet
små lemmar
rör sig
ännu bara
instinkter
reflexer
till hälften väckta
livssträngen
fylld av liv
vars märke
din kropp en gång
ska bära för alltid
Kaela
Nya kvastar sopar bäst - säger man - men det är de gamla som hittar alla vinklar och vrår.
En god väns chef
Förtroende vinner man inte genom att ha svar på allt, utan genom att vara öppen för alla frågor.
Okänd tänkare
Idag är det torsdagen den 8 december och Virginia har namnsdag!
Jag gratulerar!
1 641 kvinnor i vårt land heter Virginia som är ett kvinnonamn av latinskt ursprung, som betyder den jungfruliga
Läser i Dagens Nyheter att Brittiska forskare i British Journal of Cancer slår fast att cancer är en livsstyilssjukdom.
Och menar att för mycket alkohol och tobak samt frånvaron av färsk frukt och grönsaker är den stora boven.
Visst är tobak och för mycket alkohol dåligt för hälsan
Det är ställt utom diskussion.
Men - därifrån till att mena att de flesta cancerfall har den orsaken är väl magstarkt.
Jag och säkert många med mig vet om många människor som aldrig rökt en cigarett eller tagit en drink och som ätit frukt och grönsaker men ändå drabbats av cancer.
Anser att ett uttalande som detta är ett hån mot alla dessa som drabbats så hårt ändå.
Silltårta på jukbuffén blir något extra - särskilt om den som här är gjord på kavring.
Tyvärr har jag inget foto
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
6 – 8 skivor kavring
Cirka 350 g matjessill
1 dl hackad dill
0,5 gul lök
6 dl vispgrädde
3 blad gelatin
4 msk citronsaft
Salt och vitpeppar
Hackad dill och rädisor till garnering
SÅ HÄR GÖR DU:
Blötlägg gelatinblad i en dl vatten samt citronsaft i 5 minuter.
Lägg kavring i botten på en form. Skär till så att de täcker. Du kan också mixa kavringen till smulor och packa i botten på formen.
Vispa grädden hård.
Hacka matjessill och lök samt blanda med vispad grädde och dill. Smaka av med salt och vitpeppar.
Värm gelatinbladen lätt i mikron och rör om tills gelatinet löst sig. När gelatinet svanlat något så vänder du ner det i sillsmeten lite i taget.
Fördela sillsmeten över kavringen i formen.
Ställ silltårtan i frysen över natten eller några timmar.
Ta gärna fram silltårtan en stund innan servering.
Garnera med hackad dill och rädisor. Servera silltårtan på buffe eller som förrätt – skär eveventuellt upp tårtbitar och servera tillsammans med andra sillar, färskpotatis, knäckebröd och dryck.
De lyckligaste människorna har inte det bästa av allt, men gör det bästa av vad de har
Okänd tänkare
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|