Direktlänk till inlägg 29 maj 2008
Chili con carne( Chili med kött) har de flesta ätit.
Chili sin carne (Chili utan kött) är en vegetarisk variant som faktiskt är jättegod
DET HÄR BEHÖVER DU HA HEMMA
2 gula lökar
2 2 vitlöksklyftor
1 1 zucchini
1 1 röd paprika
1 1 msk malen spiskummin
1 1 tsk cayennepeppar
1 1 tsk malet bryggkaffe
2 2 msk olivolja
1 1 burk kidneybönor, 400 g
1 1 burk vita bönor, 400 g
2 2 burkar krossade tomater a 400 g
salt
svartpeppar
2 2 tsk rödvinsvinäger
1 1 knippe timjan
1 1 kvist persilja
SÅ HÄR GÖR DU:
Hacka lök, vitlök, zucchini och paprika. Fräs grönsakerna tillsammans med kryddorna och kaffet i olivolja tills det blir gyllenbrunt.
Tillsätt bönor och krossade tomater och låt sjuda 5 minuter.
Smaka av med salt, peppar och vinäger. Repa timjan och finhacka persilja och strö över chilin före servering.
SERVERA GÄRNA MED:
Vitt bröd
en fräsch grönsallad
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|