Direktlänk till inlägg 25 januari 2011
Denna kycklinggryta gör jag med jämna mellanrum och har även delat med mig av receptet och får med jämna mellanrum höra att den blivit en favorit.
Tyvärr har jag ingen bild
Receptet räcker till fyra personer:
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
Ca 500 gram kycklingfilé
125 gram majs
1 gul löl
1 röd paprika
matlagningsgrädde 2,5 dl
creme fraiche 2 dl (eller en burk)
6 msk sweet chilisås
Ca 1 msk kycklingfond
lite salt
SÅ HÄR GÖR DU:
Skär kycklingen i bitar och bryn i smör.
Dela minimajsen i bitar.
Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Skala och hacka löken.
Lägg ner grönsakerna i stekpannan och fräs tillsammans med kycklingen ett par minuter.
Späd med grädde, creme fraiche, chilisås och fond.
Koka 5-10 minuter.
Smaka av med salt.
Servera med kokt ris och en fräsch sallad , gärna också ett hembakat bröd
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|