Direktlänk till inlägg 24 februari 2011
Någonstans på nätet - minns inte var - hittade jag det här receptet för en tid sedan.
Har redan hunnit använda det 3 gånger.
Succé varje gång.
Receptet är beräknat för 4 personer
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA
600 gram fläskfile
150 gram körsbärstomater
100 gram champinjoner (färska)
0,3 dl grovhackad färsk basilika
125 gram mozarella
1 vitlöksklyfta (pressad)
SÅSEN
2,5 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1.5 dl rött matlagningsvin
1 msk balsamvinäger
1 nypa socker
SÅ HÄR GÖR DU
Bryn filén runt om och krydda med salt och peppar
Stek den klart i ugnen på ganska svag värme runt 175 grader
Rulla in den i folie.
Dela körsbärstomaterna och champinjonerna
Stek champinjonerna i smöri smör, bland i vitlök, basilika och tomater.
Smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och lägg på ungsäkert fat
Strö över den påstekta röran och toppa med mozarella
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull, koka upp under omrörníng och låt sjuda i cirka fem minuter.
Red av såsen med maizenamjöl
Sätt in fatet i ugnen 225 grader och låt stå tills osten smält ner.
Om du serverar med klyftpotatis och en fräsch sallad blir du i varje fall Dagens kock!
Lycka till!
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|