Direktlänk till inlägg 27 april 2012
Varför inte bjuda familjen eller vännerna på indiskt till helgen.
Här ett recept som ofta kommer till användning hos oss.
Alla som bjudits på det har gillat det! Det är åtminstone vad de har sagt
INDISK BIFFCURRY
Räcker till minst fyra personer
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
500-600 gr benfritt nötkött
2 msk margarin
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 gröna paprikor
1 tsk mald kummin
1 tsk malda koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk blandade kryddor av
ingefära, kanel och krademumma
1 tsk salt
1 burk krossade tomater
2-3 dl vatten
SÅ HÄR GÖR DU:
Skiva löken och strimla paprikan.
Bryn köttet och lägg över i grytan.
Fräs löken mjuk, lägg över i grytan tillsammans med
pressade vitlöksklyftor och paprikastrimlor.
Strö på kryddorna och blanda ner de krossade
tomaterna.
Rör om och späd med lite vatten.
Låt alltsamman sjuda på svag värme ca 45 minuter.
Smaka av med ev. mer kryddor.
SERVERA SÅ HÄR:
Med ris.
Gör iordning flera små skålar med kokosflingor, russin, skivade bananer,
grön paprika, ananas och mango chutney
Vill du verkligen äta indiskt rakt igenom så baka deras härliga Nan bröd till grytan.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
500 gram mjöl
1 tsk bakpulver
en halv tesked bikarbonat
1 tsk salt
1 ägg
4 tsk ghi(eller smör)
1,25 dl youghurt
2,5 dl mjölk
SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt.
Tillsätt det vispade ägget, smält ghi eller smör,och youghurt.
Häll mjölken lite i taget, så mycket som behövs för att forma en mjuk deg.
Täck degen med en fuktig kökshanduk och låt den stå varmt i två timmar. Knåda ordentligt på underlag i 2-3 minuter, eller tills degen är slät.
Dela åtta bitar och kavla varje bit till en dryg decimet lång oval
Pensla med vatten och lägg den fuktiga sidan neråt på en smord ugnsplåt. Pensla med smält ghi eller smör och grädda i 8-10 minuter, eller tills de är guldbruna.
Nu har du åtta härliga Nanbröd att bjuda till grytan.
Och för att verkligen njuta av de indiska smakerna så varför inte äta Kulfi - en indisk glass till efterrätt.
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
2 1/2 dl Vispgrädde
1 kuvert saffran
1 tsk mald anis
2 äggulor
1/2 dl florsocker
1 tsk rivet citronskal
1 msk citron eller limesaft
GARNERA MED:
russin och rostad mandel
2 msk rostad hel anis
GÖR SÅ HÄR:
Koka upp grädden med saffran och anis för att få ut maximal smak och färg.
Låt grädden svalna och vispa den sedan.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ned citronsaft och skal.
Vänd ihop grädde och äggsmeten.
Fodra fyra skålar med plastfilm och fyll med glass.
Ställ kallt i minst 3 timmar.
Stjälp upp glassen cirka 20 minuter före servering
Garnera medrussin och rostad mandel 2 msk rostad hel anis
Nu har vintern kommit till Norrköping. Det var ett par tre år sedan vår stad vart klädd i vitt! Moses älskar det! Men jag är begränsat förtjust! Den enorma vitheten bländar mina få procent av syn så det blir tufft att vara ute. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|