Alla inlägg den 2 juni 2012

Av Kaela - 2 juni 2012 09:06

 




Det säjs att han vida i världen gick
och att gyllene ting han skåda fick
gamlingen där - Om det stämmer
hur kunde den då bli så tom hans blick,
så innehållslös att den skrämmer?


Nils Ferlin

Av Kaela - 2 juni 2012 08:58

Mitt inlägg om kvinnan som blev vräkt på grund av att hennes ex-pojkvän dök upp nu och då och slog henne - har fått många kommentarer.

I många av dem upplever jag att man inget vet om hur en kvinna blir när hon utsätts för misshandel.

Eller - ofta blir är riktigare att säga.

Jag råder den som vill veta mera att läsa bloggen: "Aldrig igen"



Nedanstående hämtat från Kvinnojouren Blåklockan


Han nedvärderar henne genom att säga, djävla fitta, hora, du är ju dum i huvudet, han säger att hon bäddar fel. Hon sköter barnen fel, hon förstår sig inte på ekonomi, hon är en dålig älskarinna…


Han går loss på döda ting, river ner diskstället, slår knytnäven genom dörren eller boxar på dörrarna…

Han kritiserar nära och kära, ”hur kan du umgås med den där horan”, ”vad tusan ringer hon hit för”, ”är den där jävla kärringen här nu igen”…

Krav på tacksamhet, du ska vara tacksam för att jag lever med dig, att du har mig, hur skulle det annars gå för dig, ingen annan skulle någonsin vilja ta i dig...
-
Kontroll är nyckelbegreppet, ”Var har du varit? Vem pratade du med?” Han läser av kilometermätaren i bilen, hämtar henne till lunch, hämtar och lämnar henne på jobbet, kollar trosorna när hon varit ute, läser hennes post.

Svartsjuk på allt, från den gamla älskaren till barn från ett tidigare äktenskap. Påhittade älskare…

Skapar dåligt samvete, genom att säga att allt är ditt fel, om du bara inte hade gjort si eller så, om du älskade mig tillräckligt så, det är du som gör mig såhär...

Medlen är alltså: Växling mellan värme, våld. Isolering begränsar livsutrymmet
Målet är: Att hålla henne underordnad. Att ha och utöva makt och kontroll.


Metoder för att knäcka kvinnan
1. Att försvaga kvinnan till kropp och själ. Mannen misshandlar kvinnan. Till slut kanske han slår ihjäl henne. Han ser till att kvinnan blir isolerad för att kunna kontrollera henne. Han hindrar henne från att ha egna vänner och gå på kurser. Han korsförhör henne om hon har varit ute, och hitta hela tiden på skäl för att kunna bestraffa henne.

2. Att inge fruktan. Mannen kränker och förödmjukar kvinnan inför andra. Han ställer orimliga krav. Att aldrig veta eller kunna förutsäga vad mannen ska ta sig till skapar stor osäkerhet hos kvinnan och beroende till mannen. Mannen har den totala makten. Kvinnan känner både kärlek, tillit och fruktan.

3. Att skapa beroende till mannen. Godtyckligheten hos mannen och hans växlingar mellan vänlighet och hot/våld överensstämmer med strategierna mot krigsfångar. De positiva gesterna från plågoanden framstår i kontrast till hoten och grymheterna som så mycket mer och betydelsefulla.

Vet ni att kvinnan ofta stannar för fruktan för sitt eget liv?

Tänk på att det är en psykopat du/din vän har att göra med, så försök komma ifrån så fort du bara kan! Även om det känns helt omöjligt, men vänner, familj och stöd finns där när du bara sträcker ut din arm! Du tror att ingen anar vad som pågår men ALLA vet! Du är bara ett stenkast ifrån din rätt till frihet..

Av Kaela - 2 juni 2012 06:15

 


Verkliga svårigheter kan man övervinna, endast de inbillade är oövervinneliga.
Gerd Vespermann

Presentation

Fråga mig

144 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Översätt bloggen

Andras bloggar

Läsvärda bloggar


Skapa flashcards