Alla inlägg under november 2008
Visst tänker vi till ibland och funderar över det här med avverkningen av regnskogen- men det är ju långt borta så varför bekymra sig.
För människorna som bor där och för djuren i skogen är det en mardröm.
För oss är det också ett reellt hot men när vi ser följderna här är det försent.
Badrummet är ett favoritrum för små barn.
Särskilt om det finns ett badkar där.
Men det finns risker.
Så här barnsäkrar du ditt badrum.
http://www.alltombarn.se/sakertrygg/barnsakra-hemmet-checklistor-1.18326
Hör du till dem som har börjat snusa för att kunna sluta röka.
Det lär inte vara en väg at trekommendera enligt nordiska socialstyrelsernas generaldirektörer.
Visserligen måste jag komma med ett motpåstående.
Jag känner flera stycken f.d rökare som gått över till snus (som ju verkligen inte heller är ofarligt) och som släckt cigaretten för gott.
Nu kan det ju vara så att just jag råkar ha flera sådana personer i min omgivning och att det statistiskt sett är ovanligt.
Det bästa är förstås att inte hamna i dosan när man slänger cigarettpaketet.
Men det är tufft, det vet alla som har varit där.
Dock inte omöjligt.
Javisst är de duktiga. Och det medan de är så små. Vad månne bli av de små liven?
; 0)
http://kaela.bloggagratis.se/2008/11/22/1130824-rebecca-kanner-ni-igen-de-dansande-tomtarna/
Och ett stort tack för att du lägger in Moder Teresas bön på din blogg...den är så obeskrivligt vis.
Ha det gott och var rädd om dig!
http://kaela.bloggagratis.se/2008/11/23/1132800-moder-teresas-dikt/
DETTA BEHÖVER DU HA HEMMA:
ca 500 g nöt- eller blandfärs
salt
1/2 1/2 msk rosé- eller grönpeppar
2 2 ägg
2 2 msk ströbröd
1/2 1/2 dl vispgrädde
2 2 msk kallt vatten
1 1 tärning nötbuljong
1 1 liten gul lök
Sås:
1 1 msk rosé- eller grönpeppar
1 1 msk smör
2 1/2 2 1/2 dl vispgrädde
3 3 msk crème fraîche
2 2 tsk soja
1 1 msk tomatpuré
salt
smör att steka i
SÅ HÄR GÖR DU
Blanda färsen med salt, stött peppar och ägg. Låt ströbrödet svälla 5 minuter i vätskan. Blanda med färsen. Smula ner buljongen. Hacka löken fint och vänd ner den. Provstek gärna en liten klick för att kolla kryddningen.
Forma små biffar och stek dem klara på medelvärme.
Fräs pepparn till såsen med smöret i en kastrull. Slå på grädde och crème fraîche, smaka av med soja, tomatpuré och salt. Småkoka 5 minuter.
Kokt potatis och en fräsch grönsallad till är gott!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|